Menu
EUR

Meetgereedschap

Als je op zoek bent naar meetgereedschap, ben je bij ons aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreid assortiment meetgereedschap aan van hoge kwaliteit. Onze meetgereedschap is geschikt voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

259 Producten
Toon:
Habotest Gasdetector HT601A met alarm
Habotest
Gasdetector HT601A met alarm
€48,70 €40,25
 
Habotest Digitale decibelmeter HT622B USB A/C
Habotest
Digitale decibelmeter HT622B USB A/C
€49,00 €40,50
 
Silverline Dakbedekkers meetdriehoek 7"
Silverline
Dakbedekkers meetdriehoek 7"
€4,00 €3,31
 
Silverline Combinatie winkelhaak 150 mm
Silverline
Combinatie winkelhaak 150 mm
€7,80 €6,45
 
Silverline Universele hoekmeter 300 mm
Silverline
Universele hoekmeter 300 mm
€24,00 €19,83
 
BGS Profieltaster metaal 125 mm
BGS
Profieltaster metaal 125 mm
€4,00 €3,31
 
Topgear Landmeter 30 meter
Topgear
Landmeter 30 meter
€9,95 €8,22
 
Silverline Stalen profielaftaster 150 mm
Silverline
Stalen profielaftaster 150 mm
€9,60 €7,93
 
Hoto Slimme keukenweegschaal QWCFC001
Hoto
Slimme keukenweegschaal QWCFC001
€34,50 €28,51
 
BGS Draaihoekmeter met magneetarm 1/2"
BGS
Draaihoekmeter met magneetarm 1/2"
€28,10 €23,22
 
Silverline LAN Tester RJ11, RJ12 en RJ45
Silverline
LAN Tester RJ11, RJ12 en RJ45
€17,10 €14,13
 
BGS Profieltaster 250 mm vergrendelbaar
BGS
Profieltaster 250 mm vergrendelbaar
€31,50 €26,03
 
BGS Digitale schuifmaat 150 mm
BGS
Digitale schuifmaat 150 mm
€29,80 €24,63
 
Habotest Digitale decibelmeter HT602B
Habotest
Digitale decibelmeter HT602B
€35,00 €28,93
 
Silverline Blokhaak 300 mm
Silverline
Blokhaak 300 mm
€30,50 €25,21
 
Silverline Rotatie laserwaterpas kit 30 meter bereik
Silverline
Rotatie laserwaterpas kit 30 meter bereik
€108,75 €89,88
 
Habotest Digitale Luxmeter HT603
Habotest
Digitale Luxmeter HT603
€35,00 €28,93
 
Silverline Zelf nivellerende laser kit 10 meter bereik
-10%
Silverline
Zelf nivellerende laser kit 10 meter bereik
€99,00 €81,82 €89,00 €73,55
 
BGS Precisie voelermaten, 20 bladen
BGS
Precisie voelermaten, 20 bladen
€4,80 €3,97
 
Digi-Tool Digi-220 ST
Digi-Tool Digi-220 ST
€27,00 €22,31
 
Silverline Zelf vergrendelende rolmaat 8 m x 25 mm
Silverline
Zelf vergrendelende rolmaat 8 m x 25 mm
€7,40 €6,12
 
Toon 1 - 24 van 259

Meetgereedschap winkel

Meetgereedschap speelt een essentiële rol in verschillende industrieën, waar nauwkeurige metingen van cruciaal belang zijn. Of je nu een professional bent die werkt aan complexe constructieprojecten of een enthousiaste doe-het-zelver die precisiewerk uitvoert, het hebben van het juiste meetgereedschap is van onschatbare waarde. In dit artikel zullen we de verschillende soorten meetgereedschap verkennen, hun functies, en hoe je het juiste meetgereedschap kiest voor jouw specifieke behoeften.

Meetgereedschap voor lengte- en afstandsmetingen

Een van de meest gebruikte meetinstrumenten voor lengte- en afstandsmetingen is de rolmaat. Met een rolmaat kun je snel en eenvoudig metingen uitvoeren. Een andere optie is een meetlint, dat flexibeler is en ideaal voor het meten van gebogen oppervlakken. Voor meer precisie is een schuifmaat een uitstekende keuze. Deze maatregel biedt nauwkeurige metingen en is handig bij het werken aan fijnere projecten.

Meetgereedschap voor hoekmetingen

Voor het meten van hoeken zijn er diverse meetinstrumenten beschikbaar. Een gradendriehoek is handig bij het bepalen van nauwkeurige hoeken, terwijl een waterpas perfect is voor het controleren van de verticaliteit of horizontaliteit van oppervlakken. Een bevelmeter is een ander veelzijdig hulpmiddel dat hoeken kan meten en kan worden vergrendeld voor herhaalde metingen.

Meetgereedschap voor dieptemetingen

Wanneer je dieptemetingen wilt uitvoeren, zijn er speciale meetinstrumenten beschikbaar. Een micrometer is ideaal voor het meten van zeer kleine afstanden met hoge precisie. Voor het meten van de binnen- of buitenafmetingen van objecten is een kaliber een handig gereedschap. Daarnaast is een dieptemeter perfect voor het meten van de diepte van gaten of sleuven.

Het gebruik van meetgereedschap biedt verschillende voordelen in diverse industrieën. Het zorgt voor nauwkeurige metingen, wat essentieel is bij het uitvoeren van precisiewerk. Meetgereedschap is veelzijdig en kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals de bouw, metaalbewerking, houtbewerking, en zelfs in de medische wereld. Daarnaast zijn meetinstrumenten duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze lang meegaan in veeleisende omgevingen.

Bij het kiezen van het juiste meetgereedschap zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst moet je letten op het type meting dat je moet uitvoeren. Verschillende meetinstrumenten zijn gespecialiseerd in lengte, hoek, diepte, en andere metingen. Daarnaast is de kwaliteit van het meetgereedschap belangrijk. Kies voor betrouwbare merken met goede reputaties om nauwkeurige resultaten te garanderen.

Het budget is ook een overweging. Er zijn meetinstrumenten beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen kwaliteit en kosten. Het kan ook nuttig zijn om gebruikersbeoordelingen en aanbevelingen te raadplegen om inzicht te krijgen in de prestaties van specifieke meetinstrumenten.

Het onderhouden van je meetgereedschap is essentieel om nauwkeurige metingen te behouden. Regelmatige reiniging en opslag op de juiste manier helpen om de levensduur van het gereedschap te verlengen. Bovendien is het belangrijk om je meetinstrumenten regelmatig te kalibreren en te laten onderhouden volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Dit zorgt ervoor dat de metingen altijd betrouwbaar zijn.

Er zijn ook enkele veelvoorkomende fouten die je moet vermijden bij het gebruik van meetgereedschap. Het verkeerd gebruiken van het gereedschap kan leiden tot onnauwkeurige metingen, dus het is belangrijk om de juiste technieken te leren en te volgen. Verder is het cruciaal om regelmatig kalibratie en onderhoud niet te verwaarlozen, aangezien dit van invloed kan zijn op de betrouwbaarheid van de metingen. Zorg er ook voor dat je het juiste type meetgereedschap gebruikt voor de specifieke taak die je wilt uitvoeren om nauwkeurige resultaten te garanderen.

Meetgereedschap kopen?

Het kopen van meetgereedschap is eenvoudig bij ons. Onze website is gebruiksvriendelijk en biedt gedetailleerde product beschrijvingen, foto's en specificaties. Als je vragen hebt, staan onze deskundige medewerkers klaar om je te helpen.

Wanneer je besluit om meetgereedschap bij ons te bestellen, kun je erop vertrouwen dat je een hoogwaardig product krijgt tegen een scherpe prijs. Wij streven naar 100% klanttevredenheid en doen er alles aan om ervaring zo goed mogelijk te maken.

Over meetgereedschap

Meetgereedschap is een belangrijk onderdeel van elke werkplaats en kan worden gebruikt voor het meten van verschillende fysieke eigenschappen, zoals lengte, breedte, dikte, hoeken, enzovoort. Het is van cruciaal belang om nauwkeurige metingen te verkrijgen voor het maken van onderdelen, producten of constructies die veilig en functioneel moeten zijn. In deze categorie zullen we enkele van de meest gebruikte meetinstrumenten bespreken en hun toepassingen.

 

Wat voor soorten meetgereedschappen zijn er?

Een van de meest eenvoudige meetinstrumenten is de meetlat. Dit instrument wordt gebruikt voor het meten van lengte en is verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. Het wordt gebruikt om de afstand tussen twee punten te meten en is geschikt voor algemeen gebruik, zoals het meten van de lengte van een plank of het bepalen van de hoogte van een object. Meetlatten zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te gebruiken, en ze zijn een goede optie voor het meten van lange afstanden.

Een ander populair meetinstrument is de schuifmaat. Dit instrument kan worden gebruikt voor het meten van zowel binnen- als buitenafmetingen en is nauwkeuriger dan een meetlat. De schuifmaat heeft twee meetkaken, een vast en een beweegbaar, die kunnen worden geopend en gesloten met behulp van een schroef. De nauwkeurigheid van een schuifmaat kan variëren, maar de meeste hebben een nauwkeurigheid van ongeveer 0,1 millimeter. Schuifmaten worden veel gebruikt in de machinebouw, mechanica en andere industriële toepassingen waar nauwkeurige metingen vereist zijn.

Een andere veelgebruikte tool is de micrometer. Micrometers worden vaak gebruikt voor het meten van zeer kleine afmetingen, zoals de diameter van een draad of de dikte van een vel papier. Micrometers werken op een vergelijkbare manier als een schuifmaat, maar hebben een hogere nauwkeurigheid en kunnen metingen uitvoeren tot op de duizendste van een millimeter. Micrometers worden vaak gebruikt in de metaalbewerking en elektronica, evenals in laboratoriumomgevingen.

Een andere belangrijke tool is de waterpas. Waterpassen worden gebruikt om te bepalen of een oppervlak waterpas is, oftewel horizontaal. Dit kan van belang zijn bij de constructie van gebouwen, wegen en andere bouwwerken waar nauwkeurigheid en veiligheid essentieel zijn. Waterpassen worden ook gebruikt bij het leggen van vloeren, tegels en andere materialen.

Naast deze basistools zijn er ook meer gespecialiseerde meetinstrumenten, zoals de hoogtemeter, de hoekmeter en de dieptemeter. Hoogtemeters worden gebruikt om de hoogte van objecten te meten, terwijl hoekmeters worden gebruikt om hoeken te meten en dieptemeters worden gebruikt om de diepte van objecten te meten.

Bovendien zijn er geautomatiseerde meetinstrumenten, zoals meetmachines en optische meetapparatuur

Merken
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »